Matances a Can Patilla

Can Patilla, 5 de febrer de 2011

Es molt complicat traslladar a un relat el que vius a un fet tan complexe com unes matances. Estic content d'haver-hi anat. Feia molts anys que no havía anat de matances. Les darreres que record les ferem a casa meva amb en Pep Moson fa mes de 30 anys. El que més ha canviat és la manera de matar el porc.

La jornada va començar a les 7 del matí i va acabar l'endemà a les....


Aquesta son una sèrie de fotos que narren visualment les matances



En JuanRa



En Pere Font atent al pes del porc
Socorrar i afeitar
En Juan Ra comença la separació de les parts
En Mateu i en Sito tallen i preparen la carn


En Miquel Sua començar a barrejar la pasta de la sobrasada

En Miquel Sua i en Toni Pillu
En Kiko Pillu fent botifarrons
Mado Tia Barbara
Ses dones cossint bufetes, culanes i llonganisses
A l'espera


Es evident que  no hi cap fotografia dels moments de berenar o menjar. Els moments de berenar o menjar no se fan fotos, es berena i es menja.

No hay comentarios: