Can Patilla, 5 de febrer de 2011
Es molt complicat traslladar a un relat el que vius a un fet tan complexe com unes matances. Estic content d'haver-hi anat. Feia molts anys que no havía anat de matances. Les darreres que record les ferem a casa meva amb en Pep Moson fa mes de 30 anys. El que més ha canviat és la manera de matar el porc.
La jornada va començar a les 7 del matí i va acabar l'endemà a les....
Aquesta son una sèrie de fotos que narren visualment les matances
 |
| En JuanRa |
 |
| En Pere Font atent al pes del porc |
 |
| Socorrar i afeitar |
 |
| En Juan Ra comença la separació de les parts |
 |
| En Mateu i en Sito tallen i preparen la carn |
 |
| En Miquel Sua començar a barrejar la pasta de la sobrasada |
 |
| En Miquel Sua i en Toni Pillu |
 |
| En Kiko Pillu fent botifarrons |
 |
| Mado Tia Barbara |
 |
| Ses dones cossint bufetes, culanes i llonganisses |
 |
| A l'espera |
Es evident que no hi cap fotografia dels moments de berenar o menjar. Els moments de berenar o menjar no se fan fotos, es berena i es menja.
No hay comentarios:
Publicar un comentario