Sant Antoni 2010

 Dissabte 16 de gener de 2010.



Avui toca Capdepera i aprofitant que es dia 16 de gener i demà Sant Antoni enfocarem la sortida cap a la festa. El matí va permetre adonar-mos dels preparatius dels foguerons i amb ambient de santantoni pujarem al Castell de Capdepera per fer-hi una volta.


Un cop acabada la volta al Castell baixarem cap a na Forana i ferem el passeig fins a N'Aguait. Menjarem un pà farcit de choris, prebes fregits i ous frits que dugueren na Guitte i en Tino per explicar-mos el que es berena quan surten a collir olives al poble. Sa veritat és que va ser una pasada de pà i entenguerem allò d'entrepà.






 Després de dinar ferem un café a Can Patilla mentres esperavem per anar a l'esglessia i començar el trui de dimonis d'enguany. Durant el café va sortir el tema que a Capdepera "es" costum xerrar amb la "u" i que ara es va perdent. Ara record el pregó que va fer en Xiscu Llisa de Can Patilla per les festes de Sant Bartomeu a on explicaba això de parlar amb la "u". Vos deix el següent video recordatori del pregó molt "nostru" http://www.youtube.com/watch?v=W0ztWLV3mGs




Després anarem a la festa i tal vegada el millor sigui que pogueu veure el que va passar a través dels següents videos. He afegit el de la picarolada que va passar el divendres 15. No té bona imatge però tal vegada el que conta en Joan Lliteres, Obrer Major, sia del vostre interés.

Podeu veure els videos picant-hi al damunt

Sant Antoni Capdepera 2010. Picarolada
Sant Antoni Capdepera 2010
Sant Antoni Capdepera 2010. Primer Ball
Sant Antoni Capdpera 2010.Rompuda de la creu de mata
Sant Antoni Capdepera 2010. Cercavila

També per aquell que tengui ganes vos deix alguns articles respecte a la història de les festes de Sant Antoni. Aneu a l'adreça que ve a continuació i quan estigueu espitjau +Informació i podreu accedir al texte.

http://santantonicapdepera.com/capvermell.php

No hay comentarios: