Cala Bóquer




Dissabte 27 de març de 2010

- Es Son Bóquer?
- No, per mi no.
- O és Can Bóquer?
- No, tampoc. Sempre l'he conegut com a Bóquer.
- D'on dèu venir aquest nom de Bóquer?
- . No ho sé. Ves a saber

Aquesta podia ser la reproducció d'una conversa al voltant de la possessió de Bóquer, just quan tornavem de la Cala.

Més envant. Ja en casa i descansat em va tornar al cap la curiositat pel nom. Vaig trobar poca cosa. Tal vegada no vaig saber cercar a on cal però qualque cosa vaig avançar.
El lloc reb el nom de  Pedret de Bóquer, antiquissima ciutat federada a Roma. Rebía el nom de Bocchoris. Sembla que la seva existència és prerromana i que durant l'etapa de dominació romana tingué un status de ciutat federada a l'imperi.
Als darrers anys s'han iniciat excavacions que han trobat indicis de dedicació a la fabricació de púrpura per tenyir la roba dels romans a més de pavimentació del segle IV abans de Crist. També es va trobar la Taula de Bochoris. escrit de conveni de la Ciutat de Bocchoris amb Roma.



- Eiii  Manel!!! On vas? que anam a caminar una estona!!!
Tornem-hi.

El passat dissabte 27 de març anarem a Bóquer. A contemplar la majestuositat del Cavall Bernat i la Cala, i de pas prendre el pimer bany de la temporada. Ja son ganes, que l'aigua estava a dos graus de ser sòlida. Vamos, gelada!!

El camí transcorre per un camí preciós que ens permet, com deia contemplar el Cavall Bernat a l'esquerra i endinsar-nos camí de la Cala.




No és gairabè una excurssió. Es més bè un passeig fins a la Cala que mes tard hem descobert la seva importància i que altra vegada intentarem poder veure ( si ho sabem veure) detalls de la ciutat talaiotica.




El més destacable (al marge de la punteria de na Guitte tenint com a diana a n'en Tino) fou elprimer bany. Com deia molt freda però restauradora de tota la energía perduda en aquest interminable hivern.













Qué relación hay entre las dos fotos de Tino? Es la liberación. El triunfo y estar por los suelos? Cómo se interpretan? Tino, la gente quiere saber...






Nota: Hi ha fotos que no son objecte de publicació.

No hay comentarios: